Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 2    

A password will be emailed to you.

asoher01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.5/5 (2 votes cast)

A sóher

2017.06.01. (Radin !) Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek.

KRITIKA

Dany Boon az Isten hozta az Isten háta mögött-tel tűnt fel a francia komédia nagy ígéreteként, csakhogy ez az ígéret azóta is beteljesítetlen maradt.

Tóth Csaba

asoher01Boon tehetséges komikus, de sajnos nem nagyon kap a kvalitásaihoz méltó szerepeket. Erről persze nagyban tehet ő is, mivel emberünk nemcsak színész, hanem író és rendező is, aki örömmel tűnik fel a saját filmjeiben. A sóherben most csak színészként van jelen, és talán most került a legközelebb ahhoz, hogy újra egy olyan szerethető komédiával jelentkezzen, mint amiben megszerette őt a magyar közönség.
Boon alakítja François-t, a már csecsemőkorától sóhernek nevelt hegedűművészt, aki azért jár gyalog, mert nem hajlandó fizetni a buszjegyért, áramot csak vészhelyzetben használ, ingyenes csomagja van a mobilszolgáltatónál, minden boltban a leárazásokat lesi, és inkább megeszi az évekkel ezelőtt lejárt ketchupot, mintsem a kukába dobja. Amikor szex közben egy sok évvel korábban lejárt kondomot használ, bizony következménye lesz: egy lánygyerek, aki tinédzserként felkeresi őt. A film cselekménye kiszámítható, a szereplők inkább típusok, mint kidolgozott karakterek, ám még így is sikerül összehozni néhány olyan helyzetkomikumra építő jelenetet (a gyorsított koncert vagy az éttermi randi), amiktől a hasadat fogod majd a röhögéstől. Végeredményben már ezzel is sokkal többet tud a legtöbb mai vígjátéknál, szóval ne legyünk telhetetlenek.

voxmeter070

89 perc, francia

A sóher, 1.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 31 May 2017

Szólj hozzá!