Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 10    

A password will be emailed to you.

priest01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

A pap – Háború a vámpírok ellen

2011.06.09. (Priest) Évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső Vámpír Háború veteránja, a legendás katonapap (Paul Bettany) visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház.
Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát (Lily Collins), ő pedig – dacolva az egyházi tiltással – megszegi szent esküjét, és a nyomukba veti magát. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje (Cam Gigandet) és egy katonapapnő (Maggie Q), aki – ha közelharcra kerül a sor – nem evilági tudását is fegyvernek használja.
Szükségük is lesz rá a félelmetes világokba vezető útjuk során. Hiszen az ellenfeleik sem evilági lények.

KRITIKA

Amikor már a Penge is kevés lenne, jön a Pap.

Susánszky Iván

Vannak filmek, amiknek az egyik legnagyobb pozitívumuk, hogy a készítők pontosan be tudták lőni, mennyi időt szabad kérni a néző életéből ahhoz, hogy ne legyen a vége palotaforradalom. A pap – Háború a vámpírok ellen ilyen film: a Légiót is jegyző Scott Stewart bő nyolcvan percet kér az életünkből, és ezzel alapból kevésbé lesz illetlen teszem azt Zack Snyder Álomháborújánál: az ember valamivel megbocsájtóbb ha nem több órát rabolnak el az életéből valami fölösleges „műalkotásra”. A film egy koreai képregény alapján készült, az emberek és vámpírok évszázados háborújáról. Az eleinte esélytelen és egyenlőtlen küzdelmet az egyház fordította meg, amikor különlegesen képzett papokat állított csatasorba, akik aztán fantasztikus harci képességeiket, surikenné alakuló feszületeiket és egyéb speciális fegyvereiket latba vetve vágnak rendet, nagyjából olyan hatékonysággal, mint tette azt annak idején a Penge. Aki az egyház parancsát megtagadja, az Istennel szegül szembe, úgyhogy amikor a mi papunk (Paul Bettany) elindul, hogy megmentsen egy lányt, rögtön két tűz között találja magát: előtte egy gyülekező vámpírhadsereg, mögötte négy elit pap, azzal a feladattal, hogy vigyék vissza. A film a maga szögegyszerű, kissé trashes, kissé poszt-apokaliptikus képi világával, a lendületesre vágott akciójelenetekkel és a néha Uwe Boll-i ihletésű dialógusokkal nyárra elmegy, ha van hozzá szóda, vagy amit mostanában inni szoktak filmekhez.

87 perc, amerikai

A pap - Háború a vámpírok ellen, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 08 June 2011

Szólj hozzá!