Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 1    

A password will be emailed to you.

anevemthomas01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

A nevem: Thomas

2018.10.04. (My Name Is Thomas) Thomas csak egy kis nyugalomra vágyik, ezért fogja a Harley-át, és nekivág a spanyol vidéknek. Ám útközben összetalálkozik egy bajban lévő fiatal lánnyal, és a találkozás mindkettejük életét megváltoztatja.

KRITIKA

Több évtizednek kellett eltelnie, míg az ország legkedveltebb kékszeműje egy új filmmel jelentkezik a nagyvásznon, így ez még úgy is eseményszámba megy, hogy az alkotás amúgy nem túl elragadó.

Hrutka Pál

anevemthomas01Pedig egy igazi szerelemprojektről van szó, ahol Terence Hill a főszerep mellett az írást és a rendezést is magára vállalta. A történet szerint Thomas (Hill) motorostul a spanyol sivatagba szeretne vonulni, hogy megtalálja a lelki békéjét, azonban útközben felveszi a fiatal Luciát (Veronica Bitto), a lány pedig minden erejével azon van, hogy megnehezítse Thomas életét. Sajnos e leányzóhoz kapcsolódnak a film legnagyobb problémái, mert személyiségzavarának köszönhetően teljességgel elviselhetetlenül viselkedik, és nézőként nehéz elfogadni, hogy egy Hill-i jutalomjáték helyett miért egy bipoláris nő körül forog minden. Pedig Hill a Lucia-mentes percekben tényleg gondolt a rajongóira, és folyamatosan utal korábbi munkásságára. Legyen szó akár a címről, a babos ételekről, a serpenyőkről, a helyszínekről, de még egy többperces kocsmai verekedést is kapunk, amely tagadhatatlanul a film legszórakoztatóbb része. Szó sincs kínos kötelezőről, egy jól megkoreografált kis verekedés volt, apró gegekkel a pofonok között. Úgy látszik, ez neki közel a nyolcvanhoz is rutinból megy még. A nevem: Thomas egy melankolikus, néhol vallási motívumokkal kiegészített filmográfiai lezárás Terence Hill részéről, amelynek bár kétségkívül megvannak a kedves pillanatai, de összességében sajnos egy túlontúl lassú és a női szál miatt inkább bosszantó alkotás.

 

voxmeter045

96 perc, olasz

Reviewed by Echte on 03 October 2018

Szólj hozzá!