Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 11    

A password will be emailed to you.

themummy01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.1/5 (8 votes cast)

A múmia

2017.06.08. (The Mummy) Az ókori királynő, kinek életét igazságtalanul oltották ki, évezredek óta nyugszik kriptájába temetve, mélyen a sivatag kérlelhetetlen homoktengere alatt. Legalább is eddig így hittük. Ám most életre kel, és a világra szabadítja régóta felgyülemlett bosszúvágyát, és az ezzel járó elképzelhetetlen borzalmakat.
A Közel-Kelet homokdűnéitől a mai London alatti titkos labirintusokig ívelő nagyszabású kaland meglepő izgalmaival és lélegzetelállító csodáival páratlanul fantáziadús betekintést ad az istenek és a szörnyetegek újraértelmezett világába.

KRITIKA

Még hogy Tom Cruise előtt nincs lehetetlen misszió! Ejnye, ejnye, hogy lesz ebből univerzum? Pontosabban milyen franchise lesz az, amelynek már bemutatkozó filmjében is ekkora a káosz?

Kovács Gellért

themummy01A nagy akarásnak olyan produkció lett a vége, amely ahelyett, hogy megnyugtatná a kétkedőket, éppen, hogy felerősíti az előítéleteket. Az úgynevezett Dark Universe nyitómozijának CGI trükökkel alaposan átsikált képkockái csak úgy bűzlenek a kétségbeesett kereskedelmi számítástól. Tom Cruise vágódhat ide-oda a repülőgépen, meghalhat és feltámadhat, úszhat és ugorhat, rohanhat és harcolhat, ebbe a buliba ő is ugyanúgy a hajánál fogva lett belerángatva, mint amilyen átlátszóan próbál a Universal valamiféle szuperhőscsapatot verbuválni klasszikus szörnyeiből.
Hosszan lehetne sorolni, hogy A múmia miért is hasonlít inkább mutatós tömegszerencsétlenségre épkézláb blockbuster helyett, ám leginkább az benne a szomorú, hogy amikor végképp el kéne engedni a filmet, történik benne valami, ami néhány másodpercre feléleszti a reményt – hogy utána rögtön zuhanjunk is tovább a mély és sötét, misztikus kilátástalanságba.
Nem csak az unásig ismert horrorklisék lettek itt nyári popcorn-ritmusban felmondva, nem csak Stephen Sommers 1999-es A múmiájának hangulata kapott valamiféle ügyetlen „marveles” löketet, de ebben a formában az is inkább fájó, mint élvezetes, hogy konkrét motívumokat, jeleneteket ismerhetünk fel az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagból, de akár még az Egy amerikai farkasember Londonban is eszünkbe juthat néha.
Van időnk ilyeneken gondolkodni, hisz vagy ez, vagy pedig a kínos mosolygás juthat nekünk. Például akkor, amikor a franchise egyik fontos szereplőjének szánt Russell Crowe bemutatja magánszámát, amely annyira gagyi és hatástalan, hogy akár most azonnal kiutalnánk neki és a felelős stábtagoknak egy helyes kis Arany Málna-jelölést.

voxmeter050

110 perc, amerikai

 

A múmia, 3.1 out of 5 based on 8 ratings
Reviewed by Echte on 07 June 2017

Szólj hozzá!