Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 12    

A password will be emailed to you.

julietnaked01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

A Meztelen Juliet

2018.10.11. (Juliet, Naked) A Nick Hornby regényéből készült film főszereplője Annie, aki beleszeret az egykor elismert és ma már elfeledett énekes-dalszerzőbe – akinek munkásságáért történetesen a pasija is odavan.

KRITIKA

Korosztályos dolog, vállalom, a Pop, csajok satöbbi után minden Nick Hornby-könyvet és filmet nagy lelkesedéssel fogadtam. Érdekes, ebbe a rajongott halmazba sosem tudtam beilleszteni A Meztelen Juliet regényverzióját, és ezen „ellenálláson” nemigen változtat Jesse Peretz mozis adaptációja sem.

Csákvári Géza

julietnaked01Talán azért, mert ennek a mozgóképes feldolgozásnak nincs alapvetően drámai éle. Annie (az amúgy remek Rose Byrne) éli az unalmas brit vidéki mindennapjait a tökfilkó pasijával, Duncannel (Chirs O’Dowd), aki nem elég, hogy idegesítően unalmas, még irritáló rajongása is súlyosbítja a helyzetet egy bizonyos Tucker Crowe (Ethan Hawke olykor egészen szórakoztató tud lenni) iránt, aki rocksztár volt, majd eltűnt a nyilvánosság elől. Persze mehetne ez tovább, néha egy kis ötórai teával a végelgyengülésig, de felbukkan a semmiből Crowe unplugged albuma, amitől Duncan dob egy hátast, Annie viszont leírja az őszinte véleményét az anyagról. Na, erre bejelentkezik nála az addig elvonult rocksztár. Innentől kezdve vannak jobb és kevésbé jó komikus jelenetek, főleg jellem- és helyzet alapúak, amikkel végül is eldöcög a film a nem túl meglepő végkifejletig. Pedig ez lehetett volna sokkal erősebb is, ha például a vázolt problémákat nem csak elröhögni akarjuk, hanem mondjuk az okokat is megvizsgálni annak a fene nagy boldogtalanságnak és melankóliának, amely valóban sokszor áthatja a mindennapjainkat.

voxmeter065

A Meztelen Juliet a Magyar Filmadatbázisban!

97 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 10 October 2018

Szólj hozzá!