Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 5    

A password will be emailed to you.

legoninjago01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)

A LEGO Ninjago film

2017.09.21. (The LEGO Ninjago Movie) Ninjago csöpp szigetét rejtélyes ellenség ostromolja. Még szerencse, hogy hat legyőzhetetlennek tűnő nindzsa minden éjszaka harcba száll, és meghökkentő fegyverarzenálja segítségével visszaveri az ellenséget.  De kik lehetnek ők?  Senki sem tudja. És nem is sejti, hogy az éjszakai szuperharcosok nappal egész másfajta ellenséggel küszködnek. Ugyanis osztálytársak a helyi gimiben, és a középiskolások egyszerű, ám sok küzdelemmel teli hétköznapjait próbálják túlélni.

KRITIKA

A suriken gyorsaságával érkező újabb LEGO-animáció mozgalmasabb, mint amennyire szellemes, a kissrácoknak valószínűleg jobban bejön majd, mint az apjuknak, viszont a produkció szíve még mindig átdobog a műanyagon.

Kovács Gellért

legoninjago01Az apa-fiú kapcsolat egyébként központi motívuma a filmnek: a legtöbb poén is a főgonosz és a szupi-szuperjó nindzsahősök vezérének kapcsolatára épít, néha találékonyan, legtöbbször kiszámíthatóan – viszont a gegek sokszor még úgyis mosolyt csalnak az arcra, hogy már hallottuk-láttuk ezeket máshol. A LEGO Ninjago film sztárja természetesen Garmadon, aki kiszámítható időközönként megtámadja hadseregével Ninjago városát, s ugyanilyen bizonyossággal megjósolható, hogy amint nekiáll kacagni fémszörnyében, jönnek a nindzsák, akik szinték mechákkal védekeznek. Igen ám, de létezik egy fura bestia, akinek érkezésére egyik fél sincs felkészülve… Lehet, hogy össze kell fogniuk ellene?
Sokat elárul a filmről, hogy ez az első olyan LEGO-mozi, amelyben az akció jóval hangsúlyosabb, mint a barátságos szatíra vagy a viccek – azzal együtt, hogy aranyosan megkapják a magukét a harcművészeti filmek kliséi is (a tanítómester szerencsesütis bölcsességei például csodálatosak), de Charlie Bean, Paul Fisher és Bob Logan rendezése akkor van igazán elemében, amikor izgalmas akar lenni. A látvány és a tempó remek, a többi bőven bájos, s ez most tényleg azért tud elég lenni egy vidám családi mozidélutánhoz, mert még mindig ez az a franchise, amelynek nem kell bizonygatnia, hogy az összes közreműködő imádta az alkotás folyamatának minden pillanatát. S hiába a markánsabb reklámíz, ettől a lelkesedéstől bizony az összes képkocka ragyog!

voxmeter070

101 perc, dán-amerikai

A LEGO Ninjago film, 4.0 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 20 September 2017

Szólj hozzá!