Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 5    

A password will be emailed to you.

thesecretlifeofpets01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

A kis kedvencek titkos élete 2

2019.07.04. (The Secret Life of Pets 2) A 2016-os kasszasiker folytatása arról, mit művelnek kedvenceink minden nap, miután mi elmentünk munkába vagy iskolába. Az első rész produkálta az eredeti vígjátékok közül a legjobb nyitó bevételt, a nem animációs filmeket is beleértve. A rendező ismét Chris Renaud (a Gru-filmek, Lorax), az író pedig Brian Lynch (Minyonok), a producer pedig az Illumination alapítója és nagyfőnöke, Chris Meledandri.

KRITIKA

875,5 milliós bevétel egy olyan animációs filmnek, amiben a legismerősebb kisállattartós vicceket mesélték nekünk, mintegy másfél órányi terjedelemben, elegendő szívvel és lélekkel? Egyetlen vakkantásnyi/nyávogásnyi időre is kérdés lehetett, hogy folytatják?

Kovács Gellért

thesecretlifeofpets01Aligha hibáztatható az Illumination, hogy megtették – s még csak azt sem mondhatnánk, hogy a második rész minősége tehet arról, hogy Amerikában viszonylagos érdektelenség fogadta. Hiszen Max, a kiskutya, Duke a nagykutya, meg az összes többi aranyosan bolond kedvenc ugyanazt csinálja, amit 2016-ban, s bár visszatérésük a nagyvászonra aránylag gyorsan készült el, s érdemi története ugyan most sincs a filmnek (sőt!), a bája még mindig legitimizálja ezt a 86 vidám percet.
Mi lehetett a probléma? Miért nem ölelte odakint magához még egyszer ugyanolyan melegséggel a nagyközönség Maxéket? Elvégre egy hasonlóan ultrasikeres franchise simán el szokott bírni legalább még egy filmet, s bár A kis kedvencek titkos élete 2 érezhetőbben esik szét szkeccsekre, mint az első rész, bőven el lehet lenni akár a szuperhős nyuszivá avanzsált Hógolyóval, vagy az egyik új karakterrel, a bölcs juhászkutyával – Max kapcsolata a gazdájával pedig továbbra is megérintheti a kutyásokat.
Alighanem az lehetett a gond, ami a legtöbb felületes internetes mémet is eléri elég hamar: nem lesz igazán érdekes a kattintgatóknak. Az Illumination az évtized közepén briliánsan építette fel a kampányt: thesecretlifeofpets02pontosan úgy, mintha nem egy játékfilmről, hanem egy humoros webes sorozatról lenne szó. A kis kedvencek titkos élete előzetesei, ahogy azt mondani szokás, felrobbantották az internetet, hogy aztán a nézők szinte Pavlov kiskutyáiként vándoroljanak a mozikba megnézni a filmet. És nem is csalódtak.
Ugyanez már nem jött be a folytatással: a cég a kampánnyal s a filmmel is arra játszott – kicsit sem elítélhetően egyébként –, hogy a kis gazdák majd ugyanazért vesznek jegyet, mint 2016-ban: hogy tehetséges animációs szakemberek értelmezésében újranézzenek néhány kedvesen poénos állatos videót. Csak hát, mivel – s ez persze tipp a részemről –, A kis kedvencek titkos élete nem nyújtott többet (legfeljebb maximum esztétikai értelemben) először sem annál, mint amit a munkaidőben, titokban megnézett YouTube-os házikontentek biztosítanak, így az új film, mivel koncepcióban sem próbál túllépni az eredeti produkción, látatlanban is laposabbnak tűnhetett elődjénél. És mivel szinte kizárólag csak a befogadók valós élményeire épít, ezért ennek a franchise-nak nincsenek olyan aduászai, mint Gru-nak a minyonok.
Rajongók, kitartó kisállatmániások persze még így is bőséggel akadnak, így Chris Renaud rendezéséből azért világszinten nem lesz bődületes égés – mindenesetre, ha az Illumination esetleg mégis bevállalna egy folytatást, van egy olyan érzésem, hogy levonják a tanulságokat.

voxmeter060

86 perc, amerikai-francia-japán

A kis kedvencek titkos élete 2, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 03 July 2019

Szólj hozzá!