Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 1    

A password will be emailed to you.

secetlifeofpets01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (4 votes cast)

A kis kedvencek titkos élete

2016.08.04. (The Secret Life of Pets) Az ötödik egészestés animációs filmjében az Illumination Entertainment és a Universal Pictures feltárja, mit művelnek kis kedvenceink otthon nap mint nap, miután mi elmentünk dolgozni, vagy az iskolába.

KRITIKA

Mit csinálnak háziállataink, amikor nem vagyunk otthon? Bizonyára vicces dolgokat. De van ebben annyi kakaó, hogy megtöltsön másfél órát? Persze, hogy nincs. Szerencsére azonban nem csak a remek alapötletig terjedt az alkotók fantáziája.

Szöllőskei Gábor

secetlifeofpets01Az Illuminationt eddig mindenesetre nem lehetett azzal vádolni, hogy csak úgy szétvetik őket az eredeti gondolatok, egyébként rendkívül sikeres animációikat pedig hogy tocsognak a csúcsminőségben. Bár a Gru ütős start volt a stúdió számára, ám úgy tűnt, hogy a továbbiakban is kizárólag az első sikerből szeretnének megélni, az igazán jó ötletek és fordulatok így elmaradtak. A Lorax, a Gru 2 és legfőkébb a Minyonok sem kerültek a színvonallisták élbolyába. A sárga kis töpörtyűk azonban mindenki kedvenceivé váltak, és több milliárd dollárt hoztak már a Universalnak. A kis kedvencek titkos élete épp ezért kellemes meglepetés. Egyrészt mert nem a minyonokról szól, másrészt mert nem igazolta be előzetes félelmeinket: nevezetesen, hogy az első trailerben ellőttek minden puskaport, és az otthon hagyott állatok ökörködésein túl csak a legkisebbeknek szánt slapstick-humorral telepakolt sima hazajutós sztorit kapunk. Mondjuk, ha belegondolunk, valóban ennyire elcsépelt a történet, és tényleg tele van hasraesős poénokkal. De a fene egye meg, mégis működik! A film elejét csak azok fogják élvezni, akik egy éve nincsenek fent a közösségi oldalakon, és elefántcsonttoronyban élnek, vagyis az alkotók letudják az előzetesben már százszor látott cuki otthonmaradós poénokat. Joggal tarthattunk attól, hogy csupán ennyi volt a beetetés, és a mű valóban lassan indul be, kevés nevetés előcsalogatásával. Majd Max és újdonsült (valamint pokolba kívánt) lakótársa, secetlifeofpets02Duke elkeverednek a város forgatagában, és ekkor dobja le az agyunk az ékszíjat. A két kutyus ugyanis a cuki, bolyhos, ám annál megátalkodottabb nyuszi, egy bizonyos Hógolyó által vezetett földalatti mozgalom (akik azért küzdenek, hogy leigázzák az emberiséget) markaiba kerül. A többi kis kedvenc ugyanakkor mentőexpedíciót szervez, hogy megtalálják Maxéket. A több szálon futó cselekmény természetesen végül egy helyre űzi a résztvevőket, de addig is számos, teljesen kattant kalandban lehet részünk rendkívül vicces karakterek, helyzetek és beszólások közepette. Az állandóan hőseinkre éhes, de magát visszafogni próbáló sólyom, a széttetovált malac, a kerekeken guruló vén eb, a súlyos brit akcentussal hadováló szőrtelen gettómacska, a szellőzőjáratokban kószáló tengerimalac, valamint az emberekből kiábrándult sátáni nyulacska mind rendkívül szórakoztató és emlékezetes figurák. Főként miattuk és a vicces szituk miatt működik a film, a forgatókönyvírók, Cinco Paul és Ken Daurio szerencsére inkább a Hortonból és a Gruból ismert jobb formájukat hozták a Gru 2, a Hopp és a Lorax helyett. A sztori szövevényeivel és a drámai szál megpengetésével ezúttal kevesebbet törődtek, próbáltak inkább egy villámgyors hamisítatlan vígjátékot leszállítani, és ez sikerült is. Az Illuminationtől talán ez eddig a kedvenc…

voxmeter080

87 perc, amerikai-japán

A kis kedvencek titkos élete, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 03 August 2016

Szólj hozzá!