Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 6    

A password will be emailed to you.

rosemari01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

A kertész titka

2017.06.08. (Rosemari) Esküvői vacsoráján a fiatal újságírónő, Unn Tove pár órás újszülöttet talál a női mosdóban. A gyereket át kell adnia a gyámhivatalnak. 16 évvel később feltűnik az ajtajában egy eltökélt és energikus lány: ő az egykori csecsemő, aki most meg akarja találni biológiai szüleit. Együtt kezdenek keresésbe. Kutatásuk során megismerkednek egy bogaras egykori bokszolóval és pornófilmproducerrel, akinek az elbeszélése révén körvonalazódik egy szabad szerelem és egy súlyos titok története.

KRITIKA

A magyar címnek némileg ellentmondva e dán-német-norvég filmet nem a Bálint gazda szakmája iránt érdeklődőknek ajánlom – hiszen legalább annyi köze van a pornóhoz, mint a növényekhez.

Kovács Gellért

rosemari01Hogy melyikhez, mennyire, maradjon a kertész titka, pontosabban a cselekményé, amely érzékletesen példázza: északi barátaink még mindig szinte verhetetlenek abban, hogy kényes, nehéz témákhoz is emberien és majdhogynem vidáman nyúljanak hozzá. A mozi eredeti címe egyben az egyik főszereplő, Rosemari neve, aki egy tinilány (Ruby Dagnall kicsit keményebb vonásokkal, de azért eléggé hasonlít Millie Bobby Brownra a Stranger Thingsből), s egy szép reggelen becsönget ahhoz a nőhöz, akit az anyjának hisz. Pedig mi már addigra tudjuk, hogy Unn (Tuva Novotny többet bele tud rakni a szerepbe, mint amit az megenged neki) nem a mamája, bár ismeri a gyermeket, hiszen annak idején ő talált rá saját esküvőjén a mosdóban. Rosemari nevelőszülőkhöz került, most pedig megjelent a tévés riportműsorokat készítő megmentőjénél, akinek szintúgy vannak elrendezetlen múltbéli ügyei, de most kapóra jön neki, hogy másnak segíthessen.
Na de hogy jön ide a kertészkedés és leginkább a pornóipar? A sztori fordulatai okán, amely a maga visszafogottan provokatív módján meglehetősen tingli-tangli modorban halad előre – és ha nem is olyan érzékletesen, mint szeretnénk, mégis képes elfogadásról, titkokról, szembenézésről, elfojtásról beszélni. Igen kíváncsi lennék, hogy egy esetleges amerikai remake-ben mit kezdenének ezzel az forgatókönyvvel. Persze nem muszáj megtudnom ám!

voxmeter055

A kertész titka a Magyar Filmadatbázisban!

95 perc, norvég-dán-német

Reviewed by Echte on 07 June 2017

Szólj hozzá!