Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 6    

A password will be emailed to you.

theplace01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

A hely

2018.03.08. (The Place) Egy titokzatos név nélküli férfi “A HELY” nevű kávézóban fogadja ügyfeleit. A hozzá fordulók különböző problémákkal keresik fel, mindegyikük vágyik valami olyanra, amit az életében saját erőből nem tud elérni. A férfi azt ígéri ügyfeleinek, hogy teljesülni fognak a vágyaik, ha ők cserébe elvégzik azokat a meghökkentő és váratlan feladatokat, amelyeket ő bíz rájuk. Mindenkinek el kell döntenie, hogy vállalja-e az egyezséget, és meddig képes elmenni azért, hogy elérje célját…

KRITIKA

Újabb kamaradráma és morális játék a Teljesen idegenek olasz sztárrendezőjétől, amelyben az emberiség lelkiismerete a tét.

Tóth Csaba

theplace01Paolo Genovese ezúttal hozott anyagból dolgozott, egy kevésbé ismert amerikai sorozat, a The Booth at the End adta az alapot A hely cselekményéhez. Adott egy kávézó, amit nemes egyszerűséggel csak A helynek hívnak. Az egyik asztalánál ül egy férfi, aki minden nap, nyitástól zárásig ott dekkol, és elég sok a vendége az asztalnál. Az emberek azért mennek hozzá, mert úgy hírlik, hogy ez a fickó – akinek a nevét sosem tudjuk meg – teljesíti a kívánságaikat. Azért a dolog nem ilyen egyszerű: megkéri az árát. Nem pénzt akar, hanem arra kíváncsi, meddig vagy hajlandó elmenni azért, hogy az álmod valóra váljon. Képes lennél-e megölni egy gyereket, hogy a te halálos beteg fiad meggyógyuljon? Megerőszakolnál-e egy nőt, ha cserébe vakként visszakapnád a látásod?
Az erős koncepcióhoz hozzátartozik, hogy ezek a kérdések mind csak szóban, a kávéasztalnál ülve bontakoznak ki, így néha eszembe jutott, hogy egy színházban ülve valamivel jobban működne a dolog, de Genovesének így is jár az elismerés, hogy a sok korlát ellenére A hely nem fullad unalomba. A gond csak az, hogy a történet morális játéka sokszor kicsit művivé válik, a felvázolt problémák és konfliktusok néha mesterkéltek, és a sok szál összekötése sem sikerül épp a legtermészetesebb módon. A hely ettől még nem lesz rossz film, de a Teljesen idegenek bravúrját Genovese ezúttal nem tudta megismételni.

voxmeter065

105 perc, olasz

A hely, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 07 March 2018

Szólj hozzá!