Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 8    

A password will be emailed to you.

guardiansofthegalax02
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.2/5 (6 votes cast)

A galaxis őrzői vol. 2

2017.05.04. (Guardians of the Galaxy Vol. 2) Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

OSCAR-JELÖLÉS 2018
(Legjobb vizuális effektek)

KRITIKA

Ó, azok a nyolcvanas évek! Amikor nem lehetett lekeverni a Take My Breath Awayt, és mindenki pilótadzsekiről álmodott. Aki ebben a korban volt gyerek, az most szívesen emlékszik vissza filmekre, zenékre és játéktermi gépekre – és ez a generáció váltja azokat a tíz évvel idősebbeket a kultúra kapuőrzőinek szerepében, akik a hetvenes évekre emlékeznek vissza ugyanekkora lelkesedéssel.

Forgács W. András

guardiansofthegalaxy01Az igazán eltökélt filmrajongókat most arra kérem, hogy jöjjenek velem egy kicsit, csillapítsák háborgó lelküket, mielőtt nekem akarnának esni, csak az érzékeltetés kedvéért gyalogolok bele a lelkükbe: ha A galaxis őrzői első része korunk Csillagok háborúja volt – abban az értelemben mindenképpen, hogy majdnem annyira váratlanul lett nagy siker, mint az emlegetett nagy előd – a folytatástól sajnos hiába várunk A Birodalom visszavághoz fogható jelentőséget.
Ezzel korántsem akarom azt mondani, hogy A galaxis őrzői vol. 2 rossz lenne, csak annyit, hogy nagyjából ugyanazt kapjuk még egyszer, mint az első részben: címszereplőink továbbra is mentik a galaxist szorgosan, látványos csatákban, miközben egyfajta diszfunkcionális családot alkotva szórják a poénokat, és perlekednek. Ahhoz, hogy értsük, mi miért történik, azért szükség van az előző rész ismeretére, de legalább a tágabb értelemben vett Marvel Mozis Univerzum végigpörgetésére nincs szükség, így a tizenötödik film után.
Mindez működik is, James Gunn tartja a színvonalat, nem különben a stáb – Dave Bautista még mindig lopja a show-t, a kicsi Groot szuperaranyos, Michael Rooker is végre fontosabb szerephez jut, mellette egy pár pillanatra feltűnik néhány ismertebb arc is – gondolok itt a Farscape-ből ismert Ben Browderre, vagy éppen magára Sylvester Stallone-ra, akinek a jelenléte inkább érdekes, mintsem hasznos. Viszont az guardiansofthegalax02egyébként csodálatos vizuális orgia közepette is feltűnő, hogy a CGI arcfiatalítás egyáltalán nem működik. Kurt Russell a film legelső jelenetében – ami 1980-ban játszódik – inkább Mickey Rourke-nak néz ki, még akkor is, ha a Tron – Örökségben látott Jeff Bridgeshez képest legalább felismerhető.
A másik, ennél kissé nagyobb probléma szintén az előző filmből fakad: lehet, hogy az emlékeim csalnak, de mintha A galaxis őrzői lendületesebb, izgalmasabb lett volna. A második rész 15 perccel hosszabb nála, és ezt érezni is, főleg úgy, hogy az első óra után kezd kicsit vontatottá válni. A nagy fordulat pedig annyira kiszámíthatóan érkezik, mint a horizonton feltűnő Ikarus 256-os a Hortobágyon – lassan, de már negyedórája látni, hogy jön, és annyira nem izgul senki a buszmegállóban. Ha azt mondanám, csalódást keltő A galaxis őrzői vol. 2, nem lenne igaz: 136 percre pompás szórakozás, – habár a kisgyerekes olvasóknak üzenném, az első részhez képest a pikáns poénok számát megduplázták – nem fogja a sorozatot elsüllyeszteni, de érdemben nem ad többet az első részben látottakhoz a narratíva továbbfűzésénél.

voxmeter080

136 perc, amerikai

A galaxis őrzői vol. 2, 4.2 out of 5 based on 6 ratings
Reviewed by Echte on 03 May 2017

Szólj hozzá!