Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 4    

A password will be emailed to you.

afterearth01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.4/5 (5 votes cast)

A Föld után

2013.06.06. (After Earth) z emberiség ezer évvel ezelőtt elmenekült a lakhatatlan Földről, és új otthonra talált egy másik bolygón. De egy apa és egy fia visszasodródik a pusztasággá vált vidékre. Cypher Raige parancsnok (Will Smith) és fia (Jaden Smith) csak egy családi kirándulást terveztek kettesben, azután, hogy a férfi hosszú, távoli szolgálat után végre hazaért, és rájött: túl régen nem látta kamaszodó fiát, és már alig köti hozzá valami.
Az űrhajójukat baleset éri, Cypher súlyosan megsebesül, és ők az emberiség régi otthonában hajtanak végre kényszerleszállást. Kitai már nem számíthat senkire, csak magára. Hatalmas távolságot kell megtennie az ellenséges pusztaságban, ha segíteni akar a sebesültön, és haza szeretne jutni végül.
Világ életében csodálta az apját, és remélte, egyszer ő is hozzá hasonlóan férfias feladatot kap: most itt az alkalom, hogy kipróbálja, mire képes – de a tét hatalmas.

KRITIKA

Shymalan három éve kivéreztette a fantasy-zsánert. Idén egy másik műfajnak üzent hadat, ám szerencsére most nem bizonyult ügyes böllérnek, így a science fiction nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel, de túl fogja élni.

Szöllőskei Gábor

Az egykori zseninek kikiáltott direktorról már réges-régen lemondtunk (e cikk szerzője sokáig kitartott, ám Az esemény című rettenet már neki is túl sok volt), ha belegondolunk, minden filmje mindig egy fokkal volt gyengébb az előzőnél. Így eljutottunk a remek Hatodik érzéktől Az utolsó léghajlító minősíthetetlen agysejtrombolásáig. Akik még mindig képesek bízni Shyamalanban, azoknak talán öröm az ürömben, hogy legújabb bérrendezése, a Smith-klán számára forgatott A Föld után címre hallgató sci-fi némiképp megtöri a sormintát. Nehéz is lett volna rosszabbat alkotni az elemekkel zsonglőrködő csodagyerekek blődségénél, és ez ugye csupán sovány vigasz, de a legújabb Night-menetnél láttunk már rosszabbat is.
Will Smith és fiacskája, Jaden kétszereplős kalandjáról van itt szó, melyben egy űrhajótörést követően a lakhatatlanná vált és veszélyekkel telített Földön rekedt párosból az apuka a szem és az agy, a fiúcska pedig a kéz és a láb, előbbi magyaráz, utóbbi cselekszik. Szögegyenes sztori, közepes CGI-megvalósítás és színészi játék, egész megkapó atmoszféra. Ez utóbbiról ugorhat be maximum, hogy Shymalan anno még érezte a chi-t. A játékidőt azonban feszesre fogták, így ásítozni nem fogunk. A film nem jó, de a rendező előző két mutatványával ellentétben A Föld utánt követően nem akarjuk majd véresre bokszolni kezünket a falon, már, ha ez egy fikarcnyit is számít bárkinek.

100 perc, amerikai

A Föld után, 2.4 out of 5 based on 5 ratings
Reviewed by Echte on 05 June 2013

Szólj hozzá!