Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 10    

A password will be emailed to you.

battlela01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.2/5 (13 votes cast)

A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

2011.03.17. (Battle: Los Angeles) Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Belekeverednek a totális háborúba. A Földnek valószínűleg vége. A katonák mégis kitartanak a végsőkig.

KRITIKA

Idézet a film forgatókönyvéből: „Ratatata, dirr, durr, bumm, jaj!” Ráadásul ezek a legélvezetesebb részek…

Szöllőskei Gábor

Rakjuk is helyre a dolgokat már az elején! Videójátékosok, konzolkoptatók, gamerek, ide figyeljetek: ez a ti filmetek. Már amennyiben élvezitek azt, ha kiragadják kezetekből az irányítást, és csak passzívan nézhetitek a főhösök fegyvereinek ropogását. Jonathan Liebesman legújabb akció-sci-fije ugyanis ennyi és nem több.
Az idegenek jönnek, és irtanak. A katonák találgatnak, hogy most ezt miért kell, ám túl sok idő erre sincs, vissza kell tüzelni, különben ez a szemét űrbéli brancs úgy szétcsapja L.A.-t, mint gyöngytyúk a taknyot. A forgatókönyv csak mellékszál, a lényeg, hogy a Sony eltapsolhasson 70 millát egy inváziós sci-fire. Jellemtelen katonák ostoba párbeszédek közepette szórják és kapják a golyókat, mígnem az öreg rókának számító Aaron Eckhart és megmaradt csatlósai végül felszámolnak egy nagyobb alien-sejtet.
A film legnagyobb erőssége a látvány, a szétrombolt városképen pedig sokat dob az is, hogy szinte végig nappali fényben láthatjuk a zúzást, az alkotók nem próbálták a sötétség leple (Liebesman első filmje, hehe)  mögé rejteni az esetleges vizuális hiányosságokat. A Sólyom végveszélyben lightos verziója  pörög szemeink előtt, csupán a szomáliai csőcselék ment át high-teches idegen légióba. A beszélgetős részeket DVD-n szigorúan át kell majd tekernünk, ha nem akarjuk kiásni magunkat a törmelékhegyekből egy kis agygörcs erejéig, ezen felül azonban nézhető akciómóka a kevésbé fájdalmas (ellenpélda: Skyline) kategóriából.

116 perc, amerikai

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, 4.2 out of 5 based on 13 ratings
Reviewed by Echte on 16 March 2011

Szólj hozzá!