Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 11    

A password will be emailed to you.

theprodigy01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

A csodagyerek

2019.02.07. (The Prodigy) Sarah szakemberhez fordul, miután kisfia, Miles egyre elfajuló, zavart viselkedést mutat. Azzal szembesül, hogy fiát egy gonosz természetfeletti lélek szállta meg. Családja biztonságát féltve a nőnek választania kell: hallgat anyai ösztöneire és védelmezi Milest, vagy kideríti, mi – vagy ki – áll a sötét változás hátterében. Válaszait a múltban kell megtalálnia, az oda vezető úton pedig a képzelgés és valóság közötti határvonal ijesztő mértékben elmosódik.

KRITIKA

A jó horror lényege: a saját félelmeinket fordítja ellenünk. Ehhez, első sorban legalább részben hihető mesét kell kreálniuk az alkotóknak.

Csákvári Géza

theprodigy01Erre remek példa az Ómen, amely azzal a gondolattal játszott el, mi van akkor, ha egy gyermek testében visszatér a gonosz a Földre. De miért hozom fel ezt a klasszikust? Mert A csodagyerek ennek a műnek a gyenge utánérzése, tehetségtelen másolata.
Nettó nyúlás az egész: adott egy boldog házaspár, akiknek megszületik a gyermeke. Rosszkor, rossz helyen, mert nem sokkal korábban a rendőrség végez egy sorozatgyilkossal. Persze a játékidő felében az ostoba patentokat látjuk, jelesül, hogy a szülők el sem tudják képzelni, hogy Miles nevű, különlegesen intelligens gyermekük nem is kicsi gyártási hibával érkezett – itt pedig nem csak arra kell gondolni, hogy az egyik szeme kék, a másik barna. Már a játékidő felén is túl vagyunk, amikor szóba jön a lélekvándorlás, mint teória. Amely, nem mellékesen, az ostoba hőseinket leszámítva, már mindenkinek világos volt a nyitánynál. Nicholas McCarthy rendező és Jeff Buhler forgatókönyvíró belestek a “sokat markol, kevesed ad” tipikus csapdájába, alkotásuk néhány effektijesztegetésen túl, csupán egyetlen jelenet erejéig tudott mérsékelten izgalmas és eredeti lenni – amelyben a hipnózis lesz a középpontban.
A film szereplői kétségtelenül ott vannak a vásznon, de jól megírt szituációk híján az anya (Taylor Schilling) szempontjából elmesélt cselekmény nem működik. A címszerepet alakító Jackson Robert Scott pedig körülbelül annyira hiteles, mintha csak egy leszedált papagájt állítottak volna be kamerák elé.

voxmeter035

92 perc, amerikai-hongkongi

Reviewed by Echte on 06 February 2019

Szólj hozzá!