Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 8    

A password will be emailed to you.

abellevilleizsaru01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

A belleville-i zsaru

2018.11.15. (Le Flic de Belleville) Baaba zsaru Belleville-ben, Párizs vibráló, multikulturális negyedében, ahol barátnője legnagyobb döbbenetére egész eddigi életét töltötte. A lány régóta próbálja rávenni, hogy továbblépjen vele, messze Belleville-től… és a férfi anyjától. Egy éjszaka Baaba gyerekkori barátját, Rolandot a szeme láttára lövik agyon. Annak reményében, hogy megtalálja barátja gyilkosát, Baaba Roland helyére lép összekötő tisztként a Francia Konzulátuson Miamiban. Baaba azonban minden lében kanál édesanyja kíséretében költözik Floridába, ahol összeáll Ricardóval, az örökké morcos zsaruval, akit azért rendeltek mellé, hogy helyi idegenvezetője legyen. A dinamikus duó beleveti magát a nyomozásba…

KRITIKA

Amikor a francia Beverly Hills-i zsaru találkozik a francia Állj, vagy lő a mamám!-mal…

Oblath Ádám

abellevilleizsaru01Baaba egy egyszerű belleville-i rendőr, aki össze van nőve az anyjával, kisebb ügyeket old meg, és többnyire el van, mint a befőtt. Amikor gyerekkori barátját a szeme láttára lövik le egy nyomozása miatt, elhatározza, hogy ott veszi fel a fonalat, ahol megboldogult barátja elhagyta. Átveszi a munkáját Miamiban, közben pedig igyekszik a nyakába akasztott helyi zsaruval megtalálni a tetteseket.
Omar Sy az Életrevalók óta népszerű színésszé nőtte ki magát. Nemcsak hazájában, de Amerikában is szerepelget már, hiszen olyan franchise-okban bukkant fel, mint, a Jurassic World, vagy az X-Men. Nem egy nagy színészóriás, de tisztességgel tud életet lehelni egy-egy karakterbe, és simán elvisz a vállán egy filmet, ha a többi adalék is adott hozzá. Alapvetően ez a probléma A belleville-i zsaruval, hogy sajnos minden összetevő gyengécske. Elsősorban egyáltalán nem vicces, pedig szinte görcsösen próbál az lenni. Másodsorban kvázi nincs nyomozós szál. Eljutunk Miamibe, ahol Baaba nem foglalkozik túl sokat azzal, amiért a városba érkezett, csak sodródik ide-oda, ráadásul, ha van is valami előrehaladás, hősünknek semmi ráhatása nincs a nyomozásra, csak amolyan “ismerek valakit, aki segíthet” módon. A figura próbál hajazni Axel Foley-ra, de mindig a legfeleslegesebb pillanatokban nagy a pofája. Omar Sy karaktere az unalomig ismert akcióhősök kevésbé érdekes vonásaiból lett összeollózva, a nem túl izmos forgatókönyvnek köszönhetően pedig sokszor ripacskodásba csap át a játéka. Ehhez hozzájön egy humorosnak szánt anya-fia kapcsolat, valamint egy teljesen erőtlen szerelmi szál. Monsieur Sy, tud ön ennél jobbat is.

voxmeter035

 

 

111 perc, francia

Reviewed by Echte on 14 November 2018

Szólj hozzá!